torsdag 19 juni 2014

Glad midsommarpaj

Gjorde en så sjukt god Paleo-rabarberpaj med raw kokosgrädde innan jag startade I quit sugar-programmet. Tänkte dela med mig av världens smaskigaste recept så här till midsommar. Gott & nyttigt! Hallelulja :-)
Pajen fick tummen upp av alla, även icke raw- och paleokostare :-)

 
Rabarber- och jordgubbspaj
2-3 rabarberstänger
1/2 liter svenska ekologiska jordgubbar
1 dl kokossocker
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosolja
1 nypa havssalt
ev. 1/2 dl nötter (hasselnötter, paranötter, pecannötter, t.ex.)
 
Skölj och hacka rabarber i bitar. Lägg rabarber och jordgubbar i en pajform och strö över lite kokossocker. Blanda mandelmjöl, kokossocker, kokosolja och nötter till en smulig pajdeg i en bunke. Täck bären med smuldegen och ställ in i ugnen på ca 175 grader i ca 20 minuter.
 
Kokosgrädde
1 dl kokoskräm eller kokosgrädde (undvik att köpa på konservburk)
1 krm vanilj
1 msk citronsaft
sötning: 1 msk rå honung, 1 krm stevia eller 1 msk agave
 
Om kokoskrämen är vattnig försök hälla bort så mycket vatten som möjligt. Mixa kokoskräm, vanilj, citronsaft samt vald sötning med elvisp eller bra matberedare. Färdig! Notera att kokosgrädden stelnar i kylen.
 
Happy midsummer lovelies!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar