söndag 10 februari 2013

Jag lagar middagsfrid-raw food


Idag antog jag Middagsfrids utmaning att skapa en raw food rätt från deras matkasse. Det var en kul utmaning i påhittighet och uppfinningsrikedom.

Det blev ångkokt sejfilé med raw sötpotatis- och morotsgratäng. Yummie! Ok, ångkokt sejfilé är inte raw food men jag brukar lägga till fisk lite då och då i min kost och jag älskar ångkokt fisk med ångkokta grönsaker! Rätten gick hur snabbt som helst att göra och det blev riktigt gott :-)



Det jag vill visa med utmaningen är att det går att laga god och näringsrik mat enkelt och snabbt. Middagsfrid erbjuder matkasse med recept för familjen och jag tyckte ändå att det gick att klämma in en viss del raw food. Hur bra som helst när man vill spara tid och göra det enkelt för sig. Middagsfrid hade en del ekologiska matvaror vilket är ett stort plus. Jag kan tycka att det ska vara fler grönsaker, mer ekologiskt och mindre kött i matkassarna men det passar dem som vill ha kött till middag varje dag. Ät protein tillsammans med grönsaker och inte kolhydrater för bättre matsmältning!

Mitt motto: Det ska gärna gå fort, vara enkelt och gott att laga näringsrik mat!


Raw sötpotatis- och morotsgratäng:

1/2 sötpotatis
2 morötter
citronsaft från 1/2 citron

Mixa alla ingredienser i en matberedare.

Ångskokt sejfilé:

sejfilé
1/2 fänkål
1/2 röd lök
buljong (ekologisk)

Var inte rädda för rå sötpotatis, den är en väldigt avlägsen släkting till potatisen och hör till rotgrönsakerna. Innehåller massa bra näring och är supergod! Enjoy!

Här kan du läsa fler recensioner om Middagsfrids matkassar Recension Middagsfrid

Här hittar du fler matkassar:
matkassen.com
matkasseguiden.se

Sandys raw food kitchen-video, enjoy!









1 kommentar: