fredag 26 oktober 2012

Mer energi i höst, ja tack!

Vill du ha mer energi, må bättre, orka mer, slippa förkylningar och besvär, få starkare hår hud och naglar samt lyster i hyn? Vill du göra en riktig detox och uppnå optimal balans i kroppen?

Nu är det inte långt kvar tills Sporteopathy slår upp portarna till den nya kliniken i Stockholm och där kommer jag att arbeta som Sporteopathy-terapeut, wohoo! Sporteopathy är ett individanpassat nutritionsprogram för optimal hälsa, skönhet, prestation och liv i balans. Konceptet utgår från att varje kund är unik och ser till dina individuella behov.

Så här fina kommentarer fick vi från fina Line efter hennes kur:
"Nu är mitt första månads-kit slut. Har känt att jag fått en sådan härlig lyster i hyn och har nu på mindre än 1 vecka fått höra från 2 olika personer att min hy strålar. Har även fått frågan flera gånger om jag har klippt mig för håret har blivit så fint! 4kg borta och alla byxor är för stora. Starkare, piggare och utan sötsug! Tack Sporteopathy!"
Vackra Line :-)
Sporteopathy's månadskit
Vi anordnar hälsoevents, kurser och tjejkvällar. Är ni ett tjejgäng på ca 3-5 tjejer, som vill göra hälsoanalyserna och få mer information om hur det går till samt hur man uppnår optimal hälsa. Tveka inte att kontakta info@sporteopathy.com eller sandra@sporteopathy.com

Här är flera som bloggar om sina Sporteopathy upplevelser:
http://naturliglivssyn.wordpress.com/2012/10/25/dag-4-av-halsokur/
http://naturliglivssyn.wordpress.com/2012/10/15/halsoanalys/
http://mvtraning.blogspot.se/2012/10/hur-fungerar-sporteopathy.html
http://blogg.alltforforaldrar.se/annikaduckmark/2012/04/23/sista-dagen-pa-min-skraddarsydda-detox/

För mer information om Sporteopathy klicka här.

- Skönhet börjar inifrån!

lördag 20 oktober 2012

Raw food lunch på stan

Måste bara dela med mig av lite bilder igen på den fantastiska raw food lunchen från Kaffemakar'n. Ett helt vanligt fik i centrala Stockholm som även har ett litet och supernajz raw food utbud. Yeehaa! Impressed :-)

Flera raw food rätter på lunchmenyn!

Raw food goodis till fikat

Världens godaste raw sushi, den är populär bland matgästerna

Raw valnötspaté, yummie!

Klart man ska ha  raw chokladmousse med passionsfrukt på maten :-)

Förra helgen hängde jag och min bästis på Bliss Café och åt en lätt raw food lunch, då såg det ut så här!



måndag 15 oktober 2012

Superhälsotips

Thohoo! Eller lite pust och stånk. Sicket trist väder. Vi har börjat med morgonpromenader vilket är helt amazing :-) Vilken start på dagen, jag är som en ny människa. YES! Men inte lika kul i regnvädret, jag brukar försöka tänka "det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder" så gott det går, haha! Well...

Missa inte en helt fantastisk raw food middag på torsdag! Riktigt god och förstaklassig hälsomat. Det är Pure. Organic. Raw. som organiserar Dinner Clubs och de är superduktiga har jag hört. Jag ska absolut dit och äta mig mätt på det godaste och bästa för kroppen :-) Wow, kan det bli bättre? Anmälan sker till Erika@frontraw.se (070-402 92 54) Plats: Hagagatan 42, Vasastan. Kostar 950:- för 6-rätters förstaklassig middag. För mer info se föregående inlägg.

Fick ett fenomenalt tips av min underbara kollega Lotte. Hon brukar dricka bubbelvatten med någon msk rå äppelcidervinäger. Hur bra som helst! Äppelcidervinäger är en riktig dunderhuskur. Den innehåller vitaminer, mineraler, antioxidanter, verkar bakteriedödande, bra mot acne och hudbesvär, bra för matsmältningen, effektiv mot celluliter, kolesterol- och blodtryckssänkande, bra mot kroppsodör och dålig andedräkt samt används flitigt för viktnedgång. Wohoo! Jag boostar min äppelcidervinäger-dryck med granatäpplen. Yummie :-)


Nu när hösten är här ser jag till att mina morgonsmoothies innehåller extra mycket supernäring så att jag får en riktigt fantastisk superdag! Jag boostar min smoothie med bla:

Bipollen -  innehåller mängder med näring, är mest näringstät av nästan alla superfoods!
MSM - bra för hår, hud, naglar, vid träningsvärk samt ger energi!
Gojibär - innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Kokosolja - bra och viktig fettkälla, bra för hjärnan, verkar fettförbrännande, innehåller vitaminer, mineraler, antioxidanter samt omega 3, 6 och 9.
Nyponpulver - C-vitamin samt vitaminer, bra för immunförsvaret bl.a.





torsdag 11 oktober 2012

Supergodis


Ok, jag är helt såld på supergodis :-) Äter det näästan varje dag. Min favorit är mullbär, mmm.... Smakar lite grann som seg kola, häftigt och gott. Det är helt fantastiskt att Kung Markatta kommer ut med superbär i vanliga matbutiker bl.a. aroniabär, granatäpple, mullbär, gojibär och torkade blåbär. Gott och bra extra näringsboost så här till hösten, wohooo! :-)


Superbär från Kung Markatta i min butik

 
Lycka i en skål!


Superbär från hötorgshallarna :-)


Har nästan blivit stammis på Hötorgshallarna eftersom jag köper torkade bär och frukt var och varannan dag. Senaste inköpet blev kokos, torkat äpple med kanel och torkade havtorn.

Därför ska man äta superbären:

Aroniabär - (besläktad med rönn) innehåller mycket c-vitamin, antioxidanter, vitaminer, mineraler och fibrer. Studier har visat att bäret motverkar cancer, diabetes, inflammationer, skyddar nerv- och kärlsystemet samt åldrandet.

Gojibär - ni vet redan, ni har hört det :-) Gojibäret är fullproppad med mineraler, antioxidanter, vitaminer m.m. och sägs motverka sjukdomar och åldrandet. Yihooo!!

Mullbär - stabiliserar blodsockret, är mycket rikt på c-vitamin, k-vitamin, kalcium och järn. Otroligt näringsrikt och innehåller massa antioxidanter.

Ni fattar, det är ju både magiskt och helt fantastiskt!

Så här glad blir man om man äter massa superbär



Luv!

söndag 7 oktober 2012

Höstens Raw Food upplevelse

Missa inte detta: Curly food och Front Raw skapar raw food Dinner Clubs! Det är ett helt fantastiskt tillfälle att pröva på raw food och unna sig en fin 6-rätters middag i toppklass :-) Wowowow!


Höstens härligaste rawfood upplevelse
Meny

Färska rispapperrullar med krispiga grönsaker, avocado och örter samt
smakrik plommondipp

Pepprigt spröd karljohanssvampsallad med mangold och valnötsparmesanströssel.

Het krämig paprikasoppa serveras tempererad med grönsaksfrikadeller
och ett salt algströssel.

Höstig kålrabbilasagne med pinjericotta, krassepesto, färggrann tomatsalsa
Probiotisk macademiaost på sprött valnötskex och torkat fikonchips.

Blommig höstdessert med pistageglass på en spegel av rossirap
Serveras med granatäppelrippel, lavendelbiscotti

Om PURE.ORGANIC.RAW

Vår mission är att erbjuda delikat ekologisk växtbaserad rawfood som väcker dina smaklökar och får dem att dansa av förtjusning. Så boka i dig/er till en njutningsfull afton och bli serverad en middag boostad av enzymer, smaker & antioxidanter.
 
När:torsdagen den 18:e oktober kl 18.30-21.30

Curlyfoods kök, Hagagatan 42, Vasastan

kostnad: 950kr möjlighet att köpa till ett vinpaket (biodynamiskt) Boka dig senast den 15/10 till erika@frontraw.se, 070 402 92 54

torsdag 4 oktober 2012

Höstenergi!

Tjohooo! Wow. Vi har börjat gå upp lite tidigare om morgnarna för att träna. Det blir oftast promenad med intervallsprint. Så fantastiskt härligt och skönt! Jag är en mycket gladare och trevligare person om dagarna och känner verkligen skillnad i mitt välbefinnande. Är dock bra trött på kvällarna men det tar också ett tag för kroppen att vänja sig. Jag måste se till att äta mer kolhydrater (dvs bra kolhydrater inte socker och mjölprodukter..) annars går jag ner i vikt, vilket är ett no no för mig.

Jag fick lite tips från ett träningsfreak idag (man ska lära sig från de som har koll :-): Ät protein upp till en halvtimma efter träningen om du vill gå ner i vikt men om du vill gå upp i vikt ska du äta kolhydrater. Det är minst lika viktigt med träning för de som vill gå upp i vikt som för de som vill gå ner.

Vi hängde lite på Bondens marknad i helgen, fantastiskt :-)





Kan inte få nog av närande, energigivande och renande gröna juicer och smoothies. Är extra glad över att det är grönkålssäsong, det är bland det bästa med hösten :-)

Green energijuice

Några blad grönkål
2 äpplen
1 citron
1 cm ingefära
2 stjälkar selleri
1 tsk spirulina (valfritt)
1 tsk vetegräs (valfritt)




Hett tips är att lyxa till med granatäpple i din gröna juice
Tack Catherine "Energibruden" Hirota för din energi och glädje. Du är underbar!