söndag 21 augusti 2011

Läkemedelsbluffen

Efter privatiseringen verkar det som apoteken har förökat sig och blir bara fler och fler. I ett och samma centrum existerar minst 3 samt i stan finns de nästan överallt. Vad är det som händer? Är vi sjukare idag och lider av alltfler besvär? Tänk om man minskade ner på antal apotek och ökade antal hälsokostbutiker. Då skulle vi förhoppningsvis ta vara på vår hälsa på rätt sätt med rätt kost och läka den inifrån. Istället för att lindra symptomen skulle vi bota och åtgärda problemet. För att "bota" huvudvärken äter vi tabletter som lindrar smärta men inte orsaken. Vi äter piller mot värk, halsbränna och lindrar förkylningssymptom osv istället för att motverka uppkomsten av problemen. Tänk om vi istället tog hand om våra kroppar och vår hälsa så slapp vi lägga pengar på onödig medicin som bara ger tillfällig lindring.


Hälsokosten Lemuria vid T-Östermalmstorg
Det är inte medicinerna, läkemedelsbranchen, apoteken och läkarna som ska göra oss friska. Det är det vi dagligen stoppar i oss och hur vi lever våra liv som avgör. Du är vad du äter!

Visste du att:
1. Halsbränna är ett tecken på att du är för sur i kroppen och att du är i behov av basisk föda som grönsaker, frukter, frön och nötter :-) Mandlar lindrar halsbränna.

2. Huvudvärk är ofta ett tecken på vätskebrist.

3. Förkylning motverkar du genom att äta mat som innehåller mycket näring, vitaminer samt mineraler. Ät frukt och grönt varje dag. Ingefära stärker immunförsvaret.

4. Raw food sägs motverka diabetes, cancer och många, många andra sjukdomar. Ät mer raw food så slipper du många sjukdomar och besvär.

Ha det bäst, för du förtjänar inget mindre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar