söndag 20 mars 2011

Solig morgon

Wow, vilket härligt väder vi har! Wohooo, snart är det vår. Gjorde förmodligen världen bästa frukost igår, en grym morgonsmoothie som smakade sommar :-) och var laddad med näring, energi, mängder med vitaminer och antioxidanter. Allt sådant som gör en vacker inifrån ut. Kan det bli bättre?

En grym smoothie

3 apelsiner
1 grapefrukt
1 papaya
1/2 granatäpple
1 tsk bipollen
1 msk kokosolja

Gör juice av apelsinerna och grapefrukten i en råsaftscentrifug eller citruspress. Skala papayan och gröp ur kärnorna. Lägg papayan, kokosolja samt apelsin- och grapefruktjuicen i en blender och mixa. Häll upp i ett stort glas och toppa med granatäpple och bipollen. YUMMIE!

Vilken lyx det är att får äta/dricka sådan fantastiskt näringfull och energigivande mat! Egentligen borde det vara varje mans rätt snarare än en lyx få förunnade... Här gäller det att man själv är aktiv och tar ett ansvar för vad man äter och att man få i sig det kroppen behöver för bästa välmående.

Papaya - förbättrar hudkvaliten, stärker naglar och ger håret lyster. Rensar och lugnar matsmältningssystemet samt har egenskaper som motverkar cancer.

Grapefrukt - innehåller mycket c-vitamin och motverkar rynkor samt stärker immunförsvaret, hud, tänder och blodkärl. C-vitamin kan skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar samt ökar kroppens upptag av bl.a. järn, kalcium, folsyra och antioxidanter i kosten.

Granatäpple - är sprängfylld med antioxidanter, skyddar mot hjärtsjukdomar samt har cancerbekämpande egenskaper.

Nu smälter isen :-)



Yoga time!

Have a beautiful day :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar