fredag 18 februari 2011

Rå choklad!

Upptäckte att NK’s konfektyravdelning har tagit in rå choklad från Pacari och Conscious! Grymt kul att tillgängligheten ökar. Tyckte dock att de tog ett rejält överpris, väntar hellre och beställer på nätet tror jag. Går att beställa från bl.a. Råvarubutiken och Renée Voltaires webbshop. Är man i desperat behov av rå choklad snabbt ska man bege sig till NK eller Blueberry (om man är bosatt i Stockholm i alla fall). Det fantastiska med Conscious choklad är att den finns i olika smaker och är boostad med diverse nyttigheter som t.ex. blå-grön alg (otroligt nyttigt och näringsrikt) vilket kan låta superäckligt för gemene man men det smakar verkligen bara riktigt god choklad. Min väninna blev glatt överraskad, på hennes ansiktsuttryck att dömma trodde hon nog att det skulle smaka gräs... ;-) Pacarichokladen kommer från Ecuador, är fair-trade och innehåller enbart organiska ingredienser.


Unna dig själv något gott och hälsosamt, rå choklad innehåller enorma mängder antioxidanter! Här behöver man inte skämmas för att man äter något gott ;-)

Rå choklad innebär att kakobönan rostats under ca 42 grader för att bibehålla hälsosamma näringsämnen och för smaken skull. Visste ni att kakaobönan är en fantastisk superfood med otroligt högt näringsinnehåll?

Läs mer om Pacaris choklad här.

2 kommentarer:

  1. Mmmm gott! : ) Kul att affärerna börjar ta in mer raw föda i butikerna! Ett steg i rätt riktning! :D Men just ang chokladen så blir det nnu billigare att göra egen ; )

    SvaraRadera
  2. Det är oftat godare med egen. Är helt såld på din chokladfudge! Supergott :-) Så du är från Borås? Jag pluggade 3 år i Borås :-) Kram

    SvaraRadera