onsdag 9 februari 2011

Kött är 2:nd hand protein

Kött är andra hands protein. Naturliga proteinkällor är: pumpafrön, linser, bipollen, alger (t.ex. spirulina och chlorella), gojibär och hampafrön. Dessa innehåller betydligt mer protein än kött, som bara innehåller ca 20 % protein. Tänk på att vi föder upp djur för att vi ska äta upp dem... Det är en ohälsosam massproduktion av djur som dessutom förstör vår natur. Djuren föds upp på föda som inte är naturlig eller hälsosam och det är vad vi sedan äter. Ät mindre kött och mer grönt! Välj närodlat i så stor skala som möjligt för miljön och hälsans skull.

Läs artikeln Skippa varmkorven – rädda regnskogen, på Naturskyddsföreningens hemsida. Här finns flera bra tips på vad du kan göra och som passar alla!

”Den största orsaken till att Amazonas regnskog huggs ned är sojaodlingar? Regnskog försvinner för att vi i den rika delen av världen ska kunna äta billigt kött.” Naturskyddsföreningen

Bli medlem i Naturskyddsföreningen och gör en viktig insats för miljön, här!


Inte långt från Las Ramblas i Barcelona ligger den ekologiska och vegetariska restaurang Vegetalia. Maten är fantastiskt god!








Ha en underbar dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar